Κέικ με κεράσια, 4/4

Είναι κοντά στη ζύμη παντεσπάνι, αλλά πιο υγρή και ζουμερή,ακριβώς όπως μας αρέσει.
Τέσσερα τέταρτα  (4/4) γιατί περιέχει τέσσερα βασικά συστατικά:
αυγά, ζάχαρη, αλεύρι και λιπαρα.

Για να το ετοιμάσετε χρειάζεστε:

αυγά 4 τεμ.
αλεύρι 250 γρ
ζάχαρη 250 γρ
λιπαρά 100 ml 50:50 λάδι / βουτυρο
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.
πρέζα αλάτι
κεράσια 500 γρ
ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το λαδι και το βουτυρο λιωμενο και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι,ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ και αλάτι, ζάχαρη βανίλιας.
Αδειάζουμε το μείγμα του παντεσπάνι σε ταψί ή φόρμα για ένα κέικ στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Αραδιάζουμε από πάνω τα κεράσια χωρίς κουκούτσι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170-180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί.
Βγαζουμε από το φουρνο και πασπαλίζουμε με ζαχαρη αχνη

Καλή Απόλαυση

Πηγή: https://mytasted.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό cheesecake σε μπολ.
Επόμενο άρθροΚέικ Σύκου