Κέικ με κακάο και σοκολάτα:

Υλικά

90 ml λάδι
100 ml νερό
50 ml καφέ παρασκευασμένο (κρύο)
1 πρέζα αλάτι
230 γρ αλεύρι 00
40 γρ κακάο (πικρό)
270 γρ ζάχαρη
10 γρ μπέικιν πάουντερ
5 γραμμάρια μαγειρικής σόδας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 ml γάλακτος
1 βανίλια

Για το γλασσο:
120 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτουρα
30 γρ βούτυρο
(Έσταξα πολύ λίγο γάλα και λάδι)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον καφέ και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε τα πάντα και ρίχνουμε σε μια φόρμα (τσερκι) για κέικ διαστάσεων 22-24 εκ.
Με τον πάτο ανοίγματος, λαδωμένο με βούτυρο και αλευρωμένο (έβαλα χαρτί στον πάτο και άλειψα με βούτυρο στις πλευρές (Όχι λάδι). Ψήνουμε στους 175 * για περίπου 45- 50 λεπτά. Ελέγξτε με οδοντοφλυφίδα, αλλά σχεδόν μέχρι κάτω,
δεν ανοίγει κατά το ψήσιμο. Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός.

Για το γλασσο
Ο πιο εύκολος τρόπος να τη λιώσουμε είναι στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και βάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στο χαμηλότερο. Λιώνουμε τη σοκολάτα για 1 – 2 λεπτά. Εάν δεν έχει λιώσει επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το βουτυρο το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσει, ρίξτε το γλάσο και όσο είναι ζεστό με ένα πιρούνι καντε τα σχεδια που θέλετε.

 

 

 

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμες Πένες στο τηγάνι…δείτε το μυστικό που κρύβουν
Επόμενο άρθροΜουσακάς…βήμα προς βήμα για άριστα αποτελέσματα στο σπίτι.