Πορτοκαλένιο ραβανί..

Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζανι αλεύρι σκληρό
1 φλυτζανι ζάχαρη
1 φλυτζανι βούτυρο
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπεϊκιν παουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι..

3 1/2 Φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό Φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν.. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους.. Προσθέτουμε και το πορτοκάλι .. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με το αλεύρι.. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.. Βραζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό περιχύνουμε λίγο λίγο.. 🍊🍊🍊🍊

Η Συνταγή είναι της Σοφία Λεβέντη

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια με ρύζι….μαμαδίστικο φαγητό
Επόμενο άρθροΚόκορας με Χριστουγεννιάτικη Γέμιση