Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι 🍊

Υλικά:

1 φλ.ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ηλιέλαιο ή 225γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
250γρ.γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια🍊🍊
1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού🍊
1 φλ.αλεύρι
2 κγ. μπεικιν πάουντερ
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

Σιρόπι:
3 φλ.ζάχαρη
2.1/2 φλ.νερό
1 φλ.χυμό πορτοκαλιού 🍊
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα πορτοκαλιού🍊
1/2κγ.ξύσμα πορτοκαλιού🍊
1 κγ. μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο και πάλι τα χτυπάμε.
Μετά το γιαούρτι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι. Να μην είναι σφικτή, γιατί φουσκώνει το σιμιγδάλι. Για να είναι αφράτη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).

Για το σιρόπι

Βάζουμε το χυμό με το νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα την φλούδα και το ξυσμα πορτοκαλιού και τα βάζουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να ΄΄δένει΄΄ ελαφρώς το σιρόπι. Τέλος 1 κγ. μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.

Ρίχνουμε χλιαρό το σιρόπι στην ζέστη πορτοκαλόπιτα

Καλή επιτυχία!!!!🍊🍊

Η συνταγή είναι της Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα
Επόμενο άρθροΓιαουρτλού κεμπάπ με χειροποιητες πίτες