Ρεβανί Βέροιας

Ρεβανί Βέροιας: Φτιάξτε το διάσιμο σιροπιαστό κέικ από τη βόρεια Ελλάδα. Αφράτο και σιροπιαστό κέικ! Τέλειο γλυκάκι για τον καφέ σας αλλα και για τους φίλους σας!

Υλικά

Μετράμε σε κούπα 210 ml
5 μέτρια αυγά
1 κούπα ζάχαρη 180γρ
1 κούπα ηλιέλαιο 170 ml
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 160 γρ
1 κούπα γιαούρτι 250 γρ
1 κούπα αλεύρι 110 γρ
3κγ μπεικιν παουντερ
3 βανίλιες
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη 550 γρ
3 & 1/2 κούπες νερό 600 ml
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Τα αυγά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γιαούρτι θα το βγάλετε μισή ώρα νωρίτερα απ το ψυγείο.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για λίγο, μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι το μπεικιν με το αλεύρι κοσκινισμενα και τις βανίλιες.Σε βουτυρωμένο ταψί 24×32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου .
Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 8 λεπτά. Χαράζουμε το γλυκό και σιροπιαζουμε σιγά σιγά. Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι!!!!
Απόλαμβάνουμε αφού κρυώσει.

Η Συνταγή είναι από το mpaxarikkanela.blogspot.com και η εκτέλεση της κας Migena Labi

Προηγούμενο άρθροΠάστα Φλώρα με μπισκοτένια ζύμη
Επόμενο άρθροΟμελέτα με άγρια ​​σπαράγγια