Ρεβανί

Υλικά

5 αυγά ζάχαρη
500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
200 ml φρέσκο γάλα
200 ml σπορέλαιο μία βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια ινδοκάρυδο

Σιρόπι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι
μία κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το λάδι
Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι την καρύδα βανίλια μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά
Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

Για το σιρόπι
Βράζουμε τρία ποτήρια νερού ζάχαρη με τρία ποτήρια νερό και μισό λεμόνι για τέσσερα λεπτά όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και αφού κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά Το αφήνουμε να το απορροφήσει και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο


Οταν απορροφηθεί τελείως το σιρόπι ρίχνουμε από πάνω την καρύδα και το κόβουμε σε κομμάτια

Καλή επιτυχία

H Συνταγή είναι της Μαρίνα- Αλέξης

 

Προηγούμενο άρθροΤα μπιφτέκια της Γιαννούλας
Επόμενο άρθροΠίτσα στο τηγάνι με ιταλική συνταγή ζύμης