Ρεβύθια με ρύζι

Υλικά

2 κούπες του τσαγιού ρεβύθια
2 κούπες του τσαγιού ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
χυμό από 1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι, κάρυ

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να τα σκεπάζει και τη σόδα και τα αφήνουμε για μία νύχτα να φουσκώσουν.
Την επομένη τα ξεπλένουμε τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα να πάρουν μία βράση τα ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό να πάρουν άλλη μία βράση σε αυτό το σημείο αν θέλουμε να βγάλουμε τη φλούδα τους τα σουρώνουμε τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν οι φλούδες τους.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο μαζί με όλα τα μπαχαρικά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ρεβίθια μαγειρεύουμε λίγο να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί ελέγχοντας αν τυχόν χρειαστεί νερό στην πορεία.
Όταν τα ρεβίθια χυλώσουν είναι σχεδόν έτοιμα (ο χρόνος εξαρτάται από τα όσπρια )προσθέτουμε και το ρύζι μας.
Αν είναι λίγο το υγρό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη για να μην κολλήσουν αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το λεμόνι και μαγειρεύουμε ώσπου να μαγειρευτεί και το ρύζι περίπου 35 με 40 λεπτά σύνολο ή όσο χρειαστεί.

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΜυρμηγκάτο σιροπιαστό με γλάσο
Επόμενο άρθροΣυκοτάκια Κοτόπουλου