Ρεβιθόριζο με σπανάκι

Συστατικά

1 κονσέρβα ρεβίθια ή 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια
1 φλιτζάνι λευκό ρύζι Uncle Bens
1 1/2 φλιτζάνι νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού καλύτερο από το boulleion
½ φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
½ λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φλιτζάνια φρέσκο ​​baby σπανάκι
Αλάτι για γεύση χρησιμοποιώ περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού!
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Πρέζα καγιέν
Πασπαλίζουμε με κύμινο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο άνηθο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

Aνοξείδωτο ταψί με καπάκι.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας και τα σοτάρετε στο λάδι για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα σε χαμηλή/μέτρια φωτιά!
Προσθέστε τα ρεβίθια στραγγισμένα, το ρύζι, τη σάλτσα μαρινάρας, τα μπαχαρικά, τον άνηθο και το σπανάκι σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι.
Προαιρετικά: Τρίψτε τη μυζήθρα ή σερβίρετε με φέτα!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαλακά μπισκότα μήλου 🍎
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με λαχανικά στην κατσαρόλα