Ρολάκια με κολοκύθας, τυρί και κανέλα!

Υλικά

700-750 γρ αλεύρι
200 γρ πουρέ κολοκύθας (500 γρ κολοκύθα αποφλοιωμένη)
120 γρ βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
250 γρ τυρί κιτρινο τριμμένο γκουντα
100 γρ ζάχαρη
2 αυγα
μια πρέζα αλάτι

Πασπαλισμα
2 πακέτα κανέλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
50 γρ βούτυρο

Γλασσο
120 γρ ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή γάλα

1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πουρέ κολοκύθας, ξεφλουδίστε την κολοκύθα, βράστε για 20-25 λεπτά, μαγειρέψτε μέχρι να είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη ζύμη, ενώνουμε το τυρί + πουρέ + τα αυγά + τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το ζεστό στη μάζα της κολοκύθας. Ανακατέψτε καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε στο μειγμα κολοκυθας σε μικρές μερίδες και ζυμώνουμε τη ζύμη, ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί η μάζα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, λιώνουμε το βούτυρο. Συνδυάστε κανέλα και ζάχαρη.
Βγάζουμε τη ζύμη, την ανοιγουμε σε κύκλο, την αλείφουμε με λάδι, την πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τυλίξτε το σε ρολό, κόψτε με ένα μαχαίρι κομμάτια 5-6 εκ. Τοποθετήστε το σε ταψί καλυμμένο με περγαμηνή, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά, αλείφουμε τα πλαϊνά με κρόκο αυγού και το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Από πάνω, προσθέτουμε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού ή γάλα σε ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, το μείγμα θα γίνει πηχτό.
Όταν ψηθούν τα ρολάκια τα βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά τα αλείφουμε με γλασο. Τα ψωμάκια είναι έτοιμα!!!

Νόστιμο!!!

ΠΗΓΗ: Marina Tkachenko

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυροπιτακια Λιβάνου…τα αγαπημένα μου
Επόμενο άρθροΚέικ με ξηρους καρπούς…υπέροχο αφράτο, αρωματικό και νόστιμο κέικ.