Ρολό με φράουλες και σαντιγί

Υλικά

Για το μπισκότο.
4 αυγά
125 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλίνη
10 γρ μπέικιν πάουντερ βανίλιας
60 ml ηλιέλαιο
140 γρ αλεύρι 00

Για τη γέμιση.
300 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ φρέσκες φράουλες

Για τον εμποτισμό
Ένα φλιτζάνι ζαχαρούχο νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε λίγα λεπτά με το ηλεκτρικό μίξερ, βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί αδειάζουμε τη ζύμη με τη σπάτουλα και ψήνουμε στους 180° περίπου για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το χαρτί από το φούρνο με ένα πανί και αφήστε το να κρυώσει. Εάν οι άκρες είναι πολύ στεγνές, μπορείτε να κόψετε μερικά χιλιοστά🤗

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα κομμάτια της φράουλας, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει το μπισκότο αφήνοντας λίγη κρέμα στην άκρη για το γαρνίρισμα.
Αλείψτε το ζαχαρωμένο νερό στο μπισκότο, γεμίστε με την κρέμα και τις φράουλες και τυλίξτε σιγά σιγά, γαρνίρετε με σαντιγί, φράουλες και ζάχαρη άχνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικές ώρες 😋 αν θέλετε να δοκιμάσετε αμέσως μια φέτα, δεν γίνεται τίποτα 🤣

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινή δροσερή πουτίγκα σε 5 λεπτά! Χωρίς ψήσιμο! Χωρίς ζελατίνη!
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακά γλυκά τυροπιτάκια…μας έχουν ξετρελάνει