Σιμιγδαλένιο ψωμί 

Αυτό το ψωμί δεν είναι απλά ψωμί. Είναι μια ιστορία, ένα μυστήριο, μια εμπειρία. Ξεκινάει με το άρωμα του ψημένου σιμιγδαλιού, που σε καλεί να πλησιάσεις. Η τραγανή κρούστα σου υπόσχεται μια γευστική περιπέτεια, ενώ η μαλακιά ψίχα σου αγκαλιάζει τον ουρανίσκο.

Είναι ένα ψωμί που ταιριάζει σε όλες τις στιγμές. Για πρωινό, με βούτυρο και μέλι. Για μεσημεριανό, με τυρί και ντομάτα. Για βραδινό, με σαλάτα και κρασί.

Είναι ένα ψωμί που μοιράζεσαι. Με την οικογένεια, με τους φίλους, με τους αγαπημένους σου. Είναι ένα ψωμί που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Σιμιγδαλένιο ψωμί: Μια μπουκιά γεμάτη μυστικά, γεύσεις, όνειρα και… ζωή.

Υλικά

περίπου 300 ml ζεστό νερό
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
8 g φρέσκια μαγιά μπύρας
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Σιμιγδάλι όσο παρει για το άπλωμα στο τέλος

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά στο νερό, προσθέτετε το λάδι, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί και ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λείο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Παίρνετε 1 φύλλο χαρτί ψησίματος, το τοποθετείτε στο ταψί φουρνου, πασπαλίζετε με σιμιγδάλι, στη συνέχεια τοποθετείτε τη ζύμη και την ανοίγετε με το χέρι με τη βοήθεια του σιμιγδαλιού, αν θέλετε να κάνετε σχέδια ή τομές,

αλλιώς το αφήνετε έτσι, το σκεπάζετε με ένα πανί και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 90 λεπτά, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά – 25 λεπτά,

και καλή σας όρεξη ❤️

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Μαγιά μπύρας – Σούπερ τροφή

Γνωρίζατε ότι αυτή η τροφή έχει απίστευτα υψηλή διατροφική αξία;

Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά της:

8 βασικά αμινοξέα
10 βασικά αμινοξέα για το σχηματισμό πρωτεϊνών
40% πρωτεΐνες
14 μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων και των εξής: σελήνιο, χρώμιο, ψευδάργυρος, χαλκός, ασβέστιο και σίδηρο
20 βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β βιταμινών
Νουκλεϊκό οξύ, ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγή των κυττάρων
Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε μαγιά μπύρας;

Είναι ιδανικό για:

Γυναίκες που κυοφορούν ή θηλάζουν
Παιδιά σε αναπτυξιακό στάδιο (κυρίως για παιδιά ηλικίας έως επτά ετών)
Εφήβους
Αθλητές (βελτιώνει την απόδοσή τους και προσφέρει οξυγόνο στους μυϊκούς ιστούς)
Ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτες αδυνατίσματος
Χορτοφάγους και αυστηρούς χορτοφάγους (για την αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών)
Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
Ανθρώπους με συγκεκριμένες διατροφικές ελλείψεις
Όσους πάσχουν από αναιμία
Διαβητικούς
Ανθρώπους με ορμονικές ανωμαλίες (όπως προγεστερόνη, ορμόνες του θυρεοειδούς ή τεστοστερόνη)
Καρκινοπαθείς
Ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Όσους πάσχουν από διατροφικές διαταραχές (βουλιμία, ανορεξία, υποσιτισμός)
Ανθρώπους με ασθένειες του ήπατος
Ανθρώπους με υψηλή χοληστερόλη

 

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΔίχρωμα Μάφινς Ρυζάλευρου: Υγιεινά, Γευστικά και Χωρίς Γλουτένη!