Σάμαλι Πολίτικο

H Συνταγή είναι του Chef Στράτου Πέτρου

Υλικά

280 γρ βούτυρο Αγελαδινό
350 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά μεσαίου μεγέθους
3 βανίλιες
320 γρ Σιμιγδάλι χονδρό

Για το σιρόπι
550 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ νερό
Χυμός απο ένα Λεμόνι
2 σταγόνες Μαστιχέλαιο (προαιρετικά)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΨΑΚΙ 24 ΕΚ

Εκτέλεση

Γευστικότατο θεϊκό και πανεύκολο σάμαλι πολίτικο
Ξεκινάμε σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος με τη ζάχαρη και το χτυπάμε να αφρατέψει και να ασπρίσει μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να ενσωματώνονται στο μίγμα.
Ρίχνουμε και τις βανίλιες ενσωματωθούν με το μίγμα σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σπάτουλα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24cm και ρίχνουμε το μείγμα.

Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170 αέρα για 40 με 45 λεπτά ή δοκιμάζουμε μαχαίρι.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα θα το βάλουμε να βράσουν. Όταν βγει το σάμαλι από το φούρνο έτοιμο ψημένο υπέροχα και με φανταστικό άρωμα το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει ένα λεπτό και το κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια.
Μόλις βγήκε το σάμαλι από το φούρνο έχουμε βάλει να βράσει το σιρόπι για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού μετράμε τα τρία λεπτά.
Σιροπιάζουμε το με το ζεστό σιρόπι θα σας φανεί λίγο σιρόπι αλλά πιστέψτε με θα το πιει όλο αφήστε να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο ώστε να είναι παγωμένο κατά το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό της επιλογής σας

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες λεμονιού με βούτυρο
Επόμενο άρθροΡεβανί με Γιαούρτι