ΣΑΡΜΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ
(συνταγή της γιαγιάς από την Ξάνθη)

Υλικά:

1 συκωταριά αρνίσια με την μπόλια της
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 μπόλιες
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
1 μικρό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι (καρολίνα)
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Πλένετε τη συκωταριά και τη βράζετε σε σκέτο νερό για περίπου 15’ λεπτά, τη στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε.
Σωτάρετε με ελαιόλαδο το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ξανθήνουν, προσθέτετε Την συκωταριά και τη σωτάρετε κι αυτή ελαφρά. Τέλος, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά με τα υλικά & συμπληρώνετε 3/4 φλυτζανιού τσαγιού ζεστό νερό και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το αλατοπίπερο.
Έχετε πλύνει την μπόλια με άφθονο νερό και τυλίγετε με ανάλογη γέμιση το κάθε κομμάτι. Τοποθετείτε σε ταψί και αλείφετε με αυγό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα μέχρι να ψηθεί/ροδίσει η μπόλια.

Σημ. Η φωτ είναι από το διαδίκτυο.

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη μπουγάτσα Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΝτονατσς στο Φούρνο