Κουλουράκια Σμυρνέικα

Τι θα χρειαστείτε για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

400γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος (Το ζητάτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
400γρ φυτίνη
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 βανίλιες
1,5 με 2 κιλά αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

Βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και την φυτίνη μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ. Χτυπάμε το βούτυρο και την φυτίνη με μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και στην συνέχεια τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα. ( Ρίχνουμε την σόδα μέσα στον χυμό πάνω από το μπολ γιατί το μείγμα θα αφρίσει και θα αρχίσει να χύνεται έξω από το ποτήρι).

Μέσα στο αλεύρι προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάω να ρίχνω αλεύρι όταν έχω μια λεία και μαλακή ζύμη.
Αφήνω την ζύμη μου μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί για μια ώρα και καλύπτω το μπολ με μεμβράνη.
Στην συνέχεια πλάθω τα Σμυρνέικα κουλουράκια μου και τα ψήνω στους 180 βαθμους στον αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία! Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με μυρωδικά
Επόμενο άρθροΟνειρικά, νοσταλγικά πτι φουρ-Γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα στη σοκολάτα