Σιροπιαστά σεκέρ παρέ

Υλικά

1 αυγό
100 ml λάδι
100 γρ.γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι αλεύρι (200 ​​γρ.)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
800 γρ. ζάχαρη
800 ml νερό
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ το αυγό, το γιαούρτι, το λάδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μπέικιν το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

 


Λαδώνουμε ένα πυρέξ πλάθουμε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε εκεί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 18-20 λεπτά.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε να διαλυθεί την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση.

Από την στιγμή που θα πάρει βράση βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και την βανίλια.
Μόλις βγάλουμε τα μπαλάκια απ τον φούρνο κατευθείαν τα ρίχνουμε στο σιρόπι το οποίο είναι και αυτό ζεστό.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε απ την κατσαρόλα τα βάζουμε σ ένα πυρέξ τα καλύπτουμε με το σιρόπι τ αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠίτα με πατάτες, μπέικον και ζαμπόν…εξαφανίζετε αμέσως
Επόμενο άρθροΚέικ σιμιγδαλιού με σταφίδες