Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Υλικά

για το σιρόπι
900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια κακάο

για τη ζύμη
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αβγά
250 ml ηλιέλαιο
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
100 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας baking powder
ξύσμα από 1 λεμόνι

για την γκανάζ
200gr κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα (εγώ Έβαλα 100 gr μαύρη και 100 gr κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη )

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη και το κακάο
κοσκινισμένο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως

Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι Το αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, στο μπολ με τα υγρά υλικά προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ η κουτάλα μέχρι να γίνει ένα σοκολατένιο μίγμα, το απλώνουμε σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά με ένα μαχαίρι η οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί αν βγει καθαρό τοτε είναι έτοιμο

Βγάζουμε από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κάνουμε τρύπες παντού για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι περιχύνουμε με μία κουτάλα σιγά-σιγά το σιρόπι μέχρι να απορροφηθεί καλά Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Ετοιμάζουμε την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ρίχνουμε την γκανάζ πάνω από τη σοκολατόπιτα καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια γαρνίρουμε αν θέλουμε νιφάδες σοκολάτας και το σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό ακόμα καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα

H συνταγή είνα της Μαρίνα- Αλέξης

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό Ψωμί…Τραγανό έξω και αφράτο μέσα, όπως μου αρέσει 😋😋😋
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με καρδιά σοκολάτας 😋