Δείτε Επίσης: Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας! | Εάν θέλετε Σοκολατόπιτα τώρα…με 3 υλικά

Σιροπιαστή Σοκολατόπιτα με Ελαιόλαδο

Υλικά:

Για την σοκολατόπιτα :
260 γρ. κουβερτούρα
200 ml ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
250 ml γάλα
Για το σιρόπι :
300 γρ. μαργαρίνη
400 ml γάλα
200 ml κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. κακάο
150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση :

Βάζετε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και πάνω στο στόμιο της κατσαρόλας τοποθετείται ένα σκεύος, ανοξείδωτο ή γυάλινο που αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα. Προσθέτετε και το ελαιόλαδο. Με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύετε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μείγμα των αυγών και την λιωμένη κουβερτούρα και σε μεσαία ταχύτητα ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Προσθέτετε στο μίγμα το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και αναμιγνύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί 40 cm και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 23 – 25 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζετε σε μέτρια φωτιά την μαργαρίνη, το γάλα, την ζάχαρη, το κακάο, την κουβερτούρα και με τον αναδευτήρα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
Eλέγχετε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί η σοκολατόπιτα. Την βγάζετε από το φούρνο, την χαράσσετε σε τετράγωνα κομμάτια και κάνετε τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Με την κουτάλα, περιχύνετε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό γλυκό. Αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.
Είναι φανταστική και μπορείτε να την σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια στην κορυφή. Δοκιμάστε την!!

Δείτε Επίσης: Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας! | Εάν θέλετε Σοκολατόπιτα τώρα…με 3 υλικά

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτά Καλαμαράκια με πατάτες σε σάλτσα γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα με γιαούρτι