Σιροπιασμένο κέικ καρύδας

Σας προσφέρω κάτι εξαιρετικά νόστιμο σήμερα.

Υλικά

Ξύσματα καρύδας 100 γρ
Ρυζάλευρο 1/2 φλ
Γιαούρτι 1,5 φλ
Μπέικιν πάουντερ 1
Ζάχαρη βανίλια 1 συσκευασία
Αυγά 3
Λάδι 1/2 φλ
Ζάχαρη 1 φλ

Για το σιρόπι:

1 φλυ ζάχαρη,
1 φλυ νερό ,
φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για πασπάλισμα 25 γρ νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη. Πρόσθεσα το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ, μετά τις νιφάδες καρύδας και το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη βανίλιας,
το λάδι. Το ανακάτεψα καλά και το έριξα σε ταψί αλειμμένο γενναιόδωρα με λάδι, ίσως και βούτυρο. Διάμετρος δίσκου περίπου 28 cm.
Έψησα στους 160 βαθμούς μέχρι να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα περίπου 25/30 λεπτά, εξαρτάται από τον φούρνο.

_cuva

Φτιάχνουμε το σιρόπι:
Βάζουμε τα υλικά του σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σιρόπισα ελαφρά το κέικ με κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζω το έτοιμο κέικ άφθονα με τρίμματα καρύδας.

_cuva

Όπως έχω πει πολλές φορές, λατρεύω τα ζεστά γλυκά, το κόβω και αυτό ζεστό, ζεστό και σπάει 😆
Αν είναι κρύο δεν θα σπάσει. Αλλά έχει ακαταμάχητη γεύση… Πραγματικά εθιστικό…

_cuva

Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!

Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΡιζότο με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜπικοτογλυκό “Σαλάμι Σοκολάτας”…Είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε μόλις 10 λεπτά!