ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/4 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα
ΠΛΗΡΩΣΗ
90g λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
25g κρέμα σαντιγύ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βουτυρώστε 3 μεγάλους δίσκους ψησίματος. Στρώστε με χαρτί ψησίματος. Κοσκινίστε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το κακάο και τη ζάχαρη άχνη μαζί σε ένα μπωλ.

Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα . Προσθέστε σταδιακά(σιγά σιγά) τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί και  μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το μισό μείγμα (αμυγδάλων-κακαο-ζαχαρης) μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί καλά. Ρίξτε και το υπόλοιπο μείγμα από τα αμύγδαλα και χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να γίνει το μείγμα λιγο γυαλιστερό.

Βήμα 3
Βάλτε το μείγμα με ένα κουτάλι σε μια σακούλα γαρνιρίσματος. Πιέστε την σακούλα και φτιάξτε κύκλους διαμέκτρου 4 εκατοστών  πάνω στους δίσκους, σε απόσταση 4 εκατοστών το ένα macaron από το άλλο. Πασπαλίστε με καρύδα. Χτυπήστε τους δίσκους πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας και να καθήσει καλά το μείγμα. Αφήστε κατά μέρος για 1 ώρα.

Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 ° C / 110 ° C στο αέρα. Ψήστε τα macarons, ένα δίσκο τη φορά, για 18 έως 20 λεπτά ή έως ότου φανούν ότι είναι σφιχτά. Αφήστε τα να κρυώασουν πάνω στους δίσκους. 

Βήμα 5
Πραγματοποιήστε τη γέμιση: Τοποθετήστε τη σοκολάτα και την κρέμα σε ένα μπωλ στον φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία (100%) για 1 λεπτό ή έως ότου λειώσει η σοκολάτα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να φτιάξετε το μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά ή έως ότου το μείγμα πύξη και μπορεί να απλωθεί.

Βήμα 6
Βάλτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού γεμίζοντας πάνω από τις επίπεδες πλευρές των μισών μακαρόνων. Βάλτε από πάνω ένα άλλο μισό σε σάντουιτς . Αφήστε κατά μέρος μέχρι να καθήσει η γέμιση.

Ετοιμα για σερβίρισμα.

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη τυρόπιτα τσαλακωτή
Επόμενο άρθροΥπέροχη σούπα με μοσχάρι και λαχανικά