Σοκολατένιο Κέικ με κρέμα μασκαρπόνε, σοκολάτα και διακόσμηση oreo

Υλικά

3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
120 γρ μαύρη σοκολάτα
100 γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για σιρόπι
γάλα – 200 ml
κακάο – 15 g

κρέμα
250 γρ μασκαρπόνε
200 ​​ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη άχνη

Για Επικάλυψη
κρέμα γάλακτος – 200 γραμμάρια
σοκολάτα – 200 g

Γλασσο Ζαχαρης
2 κούπες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο προσθέτουμε τη βανίλια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σιγά σιγά σ ένα παραλληλόγραμμο ταψί προλαδωμένο με βούτυρο και με χαρτί ψησίματος στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το κακάο και το γάλα σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Περιχύνουμε το έτοιμο κεικ να σιροπιάσει.

Για Την κρεμα

Φτιάχνουμε κρέμα χτυπώντας 250 γρ μασκαρπόνε και 200 ​​ml κρέμα γάλακτος 1 κούπα ζάχαρη άχνη. Αλείφουμε το σιροπιασμένο κεικ με την κρέμα μασκαρπόνε και βάζουμε στο ψυγείο.

Για την επάλειψη

Λιώνουμε σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κέικ σοκολάτας με την κρέμα μασκαρπόνε και βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει λίγο.

Για το γλασσο ζαχαρης
Βάζουμε σε μπολ την άχνη και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια αν χρησιμοποιούμε.
Ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε το γλάσο προσθέτουμε μία-μία κουταλιά νερό.

Διακοσμουμε με μισκότο ορεο και γλασσο ζαχαρης

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜικρά γλυκάκια με καρύδι και λουκούμι (Φονταν)
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα Ανανά!!