Σοκολατένιο cheesecake στο φούρνο.

Το cheesecake σοκολάτας είναι η δική μου παραλλαγή του κλασικου cheesecake, πιο γρήγορη στην προετοιμασία μιας και δεν χρησιμοποιείται ζύμη αλλά είναι και πιο νόστιμη αφού είναι εμπλουτισμένη με σοκολάτα. Ένα επιδόρπιο που θα σας εκπλήξει τόσο σε αρώματα όσο και σε συνοχή.

Συστατικά:

Για τη βάση:
200 γρ παξιμάδια
120 γρ λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
290 γρ βρασμενο σιτάρι
125 ml γάλα
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
φλούδα από 1/2 λεμόνι
250 γρ πρόβειο ρικότα
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
60 γραμμάρια ζαχαρωμένων φρούτων
1 φακελάκι βανιλίνη

Εκτέλεση

Ξεκινήστε χτυπώντας τα παξιμάδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το ρίχνουμε στα παξιμάδια, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε
τη βάση του cheesecake, ισιώνοντας καλά ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη βάση.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, το μαγειρεμένο σιτάρι, την φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού και βράζουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει μια κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνετε τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα, προσθέτετε τα ζαχαρωμένα φρούτα, ανακατεύετε και στη συνέχεια ανακατεύετε τα πάντα με ένα μπλέντερ (μπορείτε επίσης να μην ανακατέψετε και να αφήσετε το μείγμα χοντρό).

Αφήνουμε το σιτάρι να κρυώσει και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανιλίνη, και την κοσκινισμένη ρικότα, τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κρύο πλέον μείγμα σιταριού και τέλος ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην φόρμα, το ισοπεδώνουμε καλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμους για περίπου 40 λεπτά, θα είναι έτοιμο όταν ροδίσει στην επιφάνεια.

Συμβουλή:
για τη βάση χρησιμοποίησα παξιμάδια αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κράκερ ή κριτσίνια.
Εάν, από την άλλη, θέλετε μια πιο γλυκιά παραλλαγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα σοκολάτας.

Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΠίτα με κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΤσουκνιδόπιτα με φέτα