Σοκολατόπαστα

Υλικά

4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
250 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

500 ml γάλα
80 γρ. ζάχαρη
μισό ποτήρι λάδι
30 γρ. κακάο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σ΄ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε την βανίλια,το ηλιέλαιο και το γάλα.
Ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε με το σύρμα.Τέλος ρίχνουμε το κακάο και το μπέικιν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο μακρόστενο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα ,τη ζάχαρη,το ηλιέλαιο και το κακάο.Ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα.Βράζουμε για 3-5 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ απ τον φούρνο το κόβουμε κομμάτια και το περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα.

Αφήνουμε να το απορροφήσει 15-20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η ο,τι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε περισσότερες συνταγες στο youtube

Προηγούμενο άρθροΜην πετάτε το μπαγιατικο ψωμί…δείτε τι μπορείτε εύκολα να κάνετε
Επόμενο άρθροΤιραμισού με τον δικό μου τρόπο