Δείτε Επίσης: Σιροπιαστή Σοκολατόπιτα με Ελαιόλαδο | Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

Σοκολατόπιτα ζουμερή

Υλικά

5 αβγά
1κουπα του νες καφέ ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα κακάο
1 φάκελο μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κουπες νερό
Ένα ξυλάκι κανέλλα
Για το γλασο
2 κουβερτουρες 125 γρ και
2 φλυτζ του καφέ γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε αβγά με ζάχαρη μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα τοποθετούμε το μείγμα σε αλευρωμενο ταψί και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 /30 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Για το σιρόπι
Τα βράζουμε για δέκα λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι

Για το γλασο
Ζεσταίνεις το γάλα
Και βάζεις την σοκολάτα να λιώσει
Μόλις κρυώσει το γλυκό προσθέτουμε το γλασο
Να φτιάξετε πρώτα το σιρόπι για να είναι χλιαρό
Διακοσμούμε με τριμμένο καρύδι ή άλλο ξυρό καρπό

απο Roula Monokrosou

Δείτε Επίσης: Σιροπιαστή Σοκολατόπιτα με Ελαιόλαδο | Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαραθόπιτες
Επόμενο άρθροΚουνέλι στη γάστρα… Έγινε λουκουμάκι!!