Σοκολατόπιτα με 2 υλικά

Συστατικά:
275 g σοκολάτας (συνιστάται μαύρη κουβερτουρα)
4 αυγά

Εκτέλεση

Ψιλοκοτριβουμε την σοκολάτα με το μαχαίρι και την βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολακι.
Βάζουμε το μπολάκι πάνω σε μία κατσαρόλα νερό που βραζει απο κάτω αλλά δεν ακουμπάει
το μπολάκι το νερό και λιώνουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας.

Μόλις λιώσει την κατεβάζουμε απο την φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με μια μαριζ.
Ρίχνουμε τους μόνο τους κρόκους των αυγών μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και κρατάμε
σε ένα μπολ τα ασπράδια.
Ανακατεύουμε με την μαριζ τους κρόκκους με την σοκολάτα να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μιξερ να γίνουν μαρέγκα 5 λεπτά περίπου.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε την μαρέγκα μεσα στην σοκολάτα και ανακατευουμε καλά μέχρι
να ομογενοποιηθεί.

Βουτυρώνουμε την βάση μία φορμίτσας 20-22 εκ με αποσπωμένη βάση και στρωμένη με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας.

Ψήνουμε στους 160 ° C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε αφαιρούμε το τσερκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Ετοιμηηηηηηηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube channel here .

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με κόκκινη σάλτσα και πουρέ….χωρίς αυγό
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι σε γλυκόξινη σάλτσα…του Chef