Σοκολατόπιτα σιροπιαστή και ζουμερή

Υλικά

5 αυγά
250γρ ζάχαρη
200γρ.βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο
200γρ γάλα
1κσ.κονιάκ
2 κγ μπεικιν πάουντερ
60γρ κακάο
1 βανίλια
15-20γρ. σιμιγδάλι
200γρ αλεύρι

Σιρόπι:
450γρ νερό
450γρ.ζάχαρη
Να βράσει 5 λεπτά.
Στο τέλος 100γρ κουβερτούρα σπασμένη. Ανακατεύουμε να λιώσει.

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τον ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο. Μετά το γάλα, κονιάκ.Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την βανίλια, το μπεικιν πάουντερ, αλεύρι και σιμιγδάλι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ταψί Νο28.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους αέρα γύρω στα 50 λεπτά. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα με οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι για να τραβήξει πιο καλά το σιρόπι. Ένα από τα δύο να είναι κρύο.Να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι.

Γκανάς:
200γρ κουβερτούρα την σπάμε και την βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων με 100γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα (αν βάλουμε γάλα βάζουμε 1 κσ.βουτυρο)
για 1-2 λεπτά. Βαζουμε μεμβράνη πάνω από το μπόλ. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε την κρύα σοκολατόπιτα.
Αν θέλουμε βάζουμε καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ Μελιτζάνας στο ταψί με κόκκινη σάλτσα
Επόμενο άρθροΚρέας στο τηγάνι με λαχανικά