Σοκολατόπιτα τριμμένη με μαρμελάδα κεράσι!

Χρειάζεστε τα ακόλουθα προϊόντα:

2 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
2-3 κουταλιές κακάο,
1/3 φλιτζάνι λάδι,
αλεύρι για 1 1/2 φλιτζάνι ή για πηχτή ζύμη για κέικ,
βούτυρο 20 γρ.,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 βάζο μαρμελάδα κεράσι,
μια χούφτα ψημένα αλατισμένα φιστίκια.

Εκτέλεση

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι και το κακάο.
Χτυπάμε, βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, γίνεται πηχτό το μειγμα.
Σε ταψί με διάμετρο 25/27 εκ. περίπου, λιώνω το βούτυρο και ρίχνω τη ζύμη πάνω, την ισοπεδώνω με ένα κουτάλι και ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να σφίξει ελαφρώς από πάνω, για περίπου 5 λεπτά.

Μετά βάζω ένα ταψί μικρότερης διαμέτρου πάνω από το μείγμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο ώστε να μείνει μια εξωτερική περίμετρο δύο εκατοστών περίπου.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20/30 λεπτά, εξαρτάται από τον φούρνο. Βγάζουμε το μικρό ταψί και ελέγχουμε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα,
αν είναι στεγνό το βγάζουμε, αν όχι τελειώνουμε το μαγείρεμα χωρίς το ταψί λίγο ακόμα.
Βγάζουμε, κρυώνουμε και απλώνουμε ή ακριβέστερα ρίχνουμε τη μαρμελάδα στην τρύπα που έχουμε σχηματίσει.


Πασπαλίζω με θρυμματισμένα φιστίκια.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΕίναι η πιο ζουμερή τυρόπιτα με ανθότυρο
Επόμενο άρθροΤυρομπαλάκια