Υλικά

3 1/2 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα καλαμποκελαιο
1 αυγό και ενα ασπράδι
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτή αλάτι
1 βανιλετα
1 1/2 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μεγάλο και ρίξτε το γάλα χλιαρό, Ζυμώστε και αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη προσθέστε ώστε να γίνει μια ζύμη λεία να μην κολαει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,και κατόπιν ανοίγουμε ένα μεγάλο στρογγυλό φύλλο πάχους ενός δαχτύλου και ρίχνουμε πάνω τη τριμενη σοκολάτα η αλείφουμε με μερεντα,η ακόμα και με καστανή ζάχαρη και κανέλα,και τυλιγεις σε όπως τα κρουασανάκια και το κόβεις σε φέτες.

Τελος τα τοποθετείς σε ταψί κυκλικά και τα αφήνεις μίση ώρα σε ζέστη να φουσκώσουν καλά. Πριν τα ψήσουμε σε προθερμασμενο φούρνο τα αλείφουμε με 1 κρόκο που εχουμε αραιώσει με λιγο νερο,και τελος βάζουμε ανάμεσα απο λιγο βουτυρο ,ψήνουμε σε θερμοκρασία 190 βαθμούς
Για την γέμιση

Σοκολάτα τριμενη,η μερεντα,η κανέλα και καστανη ζαχαρη

Για την Επικάλυψη

κροκο αραιωμενο με λιγο νερο,βουτυρο κοματακια

ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ προς ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Προηγούμενο άρθροΨητά μήλα με χαλβά…απίστευτα νόστιμο
Επόμενο άρθροΠεντανοστιμα κουλουράκια με καστανή ζάχαρη, μέλι και γιαούρτι!!!