Σπανακόρυζο

1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας,
κόκκινη πιπεριά
σπανάκι (περίπου 700 γρ.),
αλάτι,
πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για την εξουδετέρωση της τάρτας του σπανακιού),
1 χούφτα ρύζι προπλυμένο,
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας (χρησιμοποίησα από βάζο, αλλά ίσως 2-3 πλανισμένες ντομάτες),

Εκτέλεση

Σοτάρισα καλά το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Πρόσθεσα το σκόρδο, πελτέ ντομάτας, πάπρικα και τα τηγάνισα ελαφρά με το κρεμμύδι για άλλα 2-3 λεπτά.
Βάζω το ψιλοκομμένο πλυμένο σπανάκι , αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη (για την εξουδετέρωση την πίκρα του σπανακιού), 1 χούφτα ρύζι προπλυμένο, χυμό ντομάτας (χρησιμοποίησα από βάζο, αλλά ίσως 2-3 τριμμένες ντομάτες), ανακατεύουμε τα προϊόντα και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας .

Μαγείρεψα για περίπου 15-20 λεπτά χωρίς να ανοίξω το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Μην μαγειρεύετε πολύ για να μην γίνει χυλός το πιάτο σας, το ρύζι να μείνει altente, το σπανάκι επίσης.
Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το πιάτο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.

Καλή σας μέρα φίλοι μου 🙏

Follow on instagram here

Προηγούμενο άρθροΜικρά τριγωνικά πατατοτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΨητό αρνίσιο μπούτι με κρεμμύδι και σπανάκι