Κουλουράκια με άρωμα λεμονιού

22 έως 26 κουλούρια

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γραμμάρια)
1 1/2 μπαστούνια λιωμένο βούτυρο (165 γραμμάρια)
4 μεγάλα αυγά συν 1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
Ξύσμα λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλιμσα βανίλιας
1 φακ μπεικιν παουντερ ή 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ (εάν χρησιμοποιείτε τη βανίλια φακελάκι, προσθέστε το τώρα, αν χρησιμοποιείτε το υγρό, προσθέστε το στα υγρά συστατικά), ανακατεύοντας ελαφρά και αφήνω στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε 4 αυγά, ζάχαρη και βούτυρο. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αναμιχθεί καλά. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά για να σχηματίσετε μια ζύμη.

Μετακινηθείτε στην επιφάνεια εργασίας, πασπαλίστε με αλεύρι και ζυμώστε απαλά για λίγα λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Τοποθετήστε σε ένα μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Πλάθετε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 εκ και κόψτε περίπου 15 εκ σε μήκος. Σχηματίστε σαν S και τοποθετήστε το σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ισιώστε απαλά το κουλουράκι με τα δάχτυλά σας και βουρτσίστε με αυγό που έχει κτυπηθεί.
Ψήνουμε στους 180 Κελσίου για περίπου 18 έως 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Απολαύστε με γάλα ή καφέ αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα!

ΠΗΓΗ: Alessandra Alessandra

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονίτικη Κρεατόπιτα
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με μέλι και μπισκότο