Πάστα Φλώρα

Η καλύτερη επιλογή για τον καφέ!

Υλικά:

200 γρ μαργαρίνη BELLA
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
2 κουταλιες της σούπας κονιάκ
350γρ. φαρινα ή όσο χρειαστεί, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
1βαζο 400 γρ.μαρμελάδα(της αρεσκείας μας)
Εγώ χρησιμοποιώ σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το κονιάκ και τίς βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρινα, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα την ζύμη κρατώντας το 1/4 για να την στολίσουμε. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες η κόβουμε με κου πατ σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτα (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.

Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Η Συνταγη είναι της Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΣκορδόψωμο στο τηγάνι με ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Επόμενο άρθροΛαχταριστά τριγονοπιταράκια με μία διαφορετική γεμιση