Σπιτικό δίχρωμο παγωτό με σοκολάτα και ξηρους καρπούς

Συστατικά:

500 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
1/2 κουταλιά της σούπας κακάο.

Για το γαρνίρισμα
Κουβερτουρα Κατά βούληση λιωμένη ή σιρόπι σοκολάτας
Φουντουκι Κατά βούληση τριμμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ-κανατα την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός έως ότου σφίξει και στέκεται στο κουτάλι.
Την αδειάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και ξαναχτυπάμε πάλι.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το μισό μείγμα και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολάκι προσθέτουμε το κακάο και ξαναχτυπάμε με το μίξερ έως ότου απορροφηθεί εντελώς το κακάο και γίνει ένα καφέ μείγμα

Σε μία φόρμα ήταν 28 X 14cm (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε) στρώνουμε μεμβράνη να εφάπτεται σε όλο το μπολάκι και αδειάζουμετο λευκό μείγμα, και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα του κακάου το ισιώνουμε κουνώντας το λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Οταν το βγάλουμε τα γυρίζουμε ανάποδα αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε με ένα γλάσο σοκολάτας που το βάζουμε σε μία σακούλα
και κάνουμε μία μικρή τρυπίτσα και κάνουμε σχέδια ή χρησιμοποιούμε σιρόπι σοκολάτας έτοιμο, και πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και το παγωτό μας είναι έτοιμο

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚιμάς στο φούρνο με αυγό (Ανατολίτικη Συνταγή)
Επόμενο άρθροΦτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό! ΧΩΡΙΣ ζάχαρη και ΧΩΡΙΣ αλεύρι.