Σπιτικό παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Συστατικά

400 g Dulce de Leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
600 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι (όσο βάλετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας)

Εκτέλεση

Πώς να ετοιμάσετε σπιτικό παγωτό με Dulce de leche:
Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν αν μπορούσατε να βρείτε την Dulce de Leche για να αγοράσετε.
Αν όχι, μπορείτε να το ετοιμάσετε στο σπίτι από ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, όπως φαίνεται ΕΔΩ

Χτυπαμε σε ένα μπολ Dulce de Leche με το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Αδειάζετε τη σύνθεση στο μπολ της παγωτομηχανής, που έχει προηγουμένως διατηρηθεί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. Επεξεργάζεται μέχρι η σύνθεση να γίνει σφιχτή.

Σε αυτό το στάδιο το παγωτό είναι μαλακό και τρώγεται μόνο με ένα κουταλάκι του γλυκού. Αν θέλετε πιο σφιχτή σύσταση, βάζετε το παγωτό σε ένα μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίξτε σταδιακά το Dulce de Leche, ανακατεύοντας απαλά. Το βάζουμε σε μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Απλό, έτσι δεν είναι

Καλή όρεξη!

Dulce de leche(καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)

Τοποθετήστε το κουτι με το ζαχαρούλο πλαγια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να είναι τουλάχιστον 5 εκ πάνω από το κουτι.
Βάλτε το δοχείο σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για δύο έως τρεις ώρες. Δύο ώρες θα παράγουν ελαφριά καραμέλα και τρεις ώρες θα παράγουν σκοτεινή καραμέλα.
Ελέγχετε κάθε τριάντα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από το δοχείο.
Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν είναι απαραίτητο.
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αφαιρέσετε το δοχείο από το δοχείο νερού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει.
Μην ανοίγετε το δοχείο όταν είναι ζεστό. Αφήστε το δοχείο να κρυώσει εντελώς.
Αυτό το δοχείο καραμέλας θα διατηρηθεί για έως και τρεις μήνες. Μόλις ανοίξετε το κουτί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το dulce de leche στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καραμελωμένο πορτοκάλι “Είναι πραγματικά υπέροχο”
Επόμενο άρθροΠίτα με ριγκατόνι