Ποιος δεν λατρεύει αυτά τα ζουμερά Κεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα ντομάτας, που φέρνει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις; Συνδυασμένα με ζουμερές πατάτες και πλούσια σάλτσα ντομάτας, αποτελούν ένα αξεπέραστο φαγητό, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

για τα κεφτεδάκια:
500 γραμμάρια ανάμεικτος κιμάς
Ένα αυγό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
Δυο κουτάλια νερό
βάζω και δυο ψιλοκομμένες σε κυβάκια ντομάτες μέσα.
Ένα κουτάλι ελαιόλαδο
Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Δυο σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι δυόσμο ρίγανη κύμινο δυόσμο

Εκτέλεση

Τα ζύμωσα καλά τα έκλεισα με μεμβράνη και τα άφησα μια ώρα στο ψυγείο να βγουν όλα τα αρώματα.
Έκοψα πατάτες κυδωνάτες έκοψα ένα κρεμμύδι μέσα μαϊντανό λάδι ντομάτα κομματάκια και σάλτσα αλάτι πιπέρι ρίγανη και ένα ποτήρι νερό.Έπλασα τα κεφτεδάκια μου και τα έβαλα κάτω μέσα στην σάλτσα,μετά μια ώρα που ψήθηκαν
τα έβαλα πάνω στις πατάτες να πάρουν λίγο χρώμα για ένα τέταρτο.Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και ένα τέταρτο.

Κεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα

Καλή επιτυχία ♥️

H συνταγή είναι της κας Ekaterini Tsiflaidou

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα ντομάτας ζεστά, με φέτα ψωμί και δροσερό μαρούλι. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για extra γεύση και ομορφιά.

Κεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα ντομάτας: Μια συνταγή γεμάτη νοστιμιά, παράδοση και αγάπη. Φτιάξτε την και απολαύστε την με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια με φρέσκες πατάτες

Κεφτεδάκια με φρέσκες πατάτες

Είμαι αρκετά απασχολημένος αυτές τις μέρες! Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τρώμε καλά! Σερβίρω πιάτα βιαστικά, αλλά εξίσου νόστιμα! Σου δίνω μια ιδέα για ένα εύκολο πιάτο, βάλε στο φούρνο και τελείωσες!

Υλικά

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμά ,
400 γρ, κιμά χοιρινός,
5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
1 κουταλιά οξύμελο,
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα,
1- 2 αυγά ,
100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο ,
100 ml λευκό ξηρό κρασί, (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά . Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί..
Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες. Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ.

Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στρώνουμε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί σε ένα στρογγυλο ταψι και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στο ταψί γυρω γυρω
Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες .
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Βάζουμε τις πατάτες στη μέση. Ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο, περίπου 40 λεπτά.

Καλη Απόλαυση! 💛🌿