Kέικ με κρέμα κακάο

Υλικά

για την κρεμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
2 κουπες ζάχαρη,
βανίλια.
4 κρόκους αυγων,

200ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
6 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ.
100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

1 πακέτο σαβαγιαρ

Εκτέλεση

Ετοίμασα την κρέμα από:
Εβαλα στο μάτι της κουζίνας το γάλα με την ζάχαρη και βανίλια.
Σε αυτό το διάστημα ανακάτεψα τους κρόκους με 200ml φρέσκο γάλα, κακάο και κορ φλαουερ.
Αφού έβρασα το γάλα, το εβγαλα από τη φωτιά και σε λεπτή ροη έριξα το μείγμα των αβγών, ανακάτεψα καλά και επέστρεψα στο μάτι της κουζίνας, ανακάτεψα συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα
Πρόσθεσα στην κρέμα 100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Έπειτα, σε μια φόρμα με αποσπόμενο πατο τακτοποίησα μια σειρά σαβαγιαρ, μια σειρά κρέμα, πάλι σαβαγιαρ και κρέμα και τέλος πασπαλίσαμε με σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
Το άφησα στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει. Αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά νόστιμο κέικ

Καλή απόλαυση

Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΧρήσεις του αλατιού στην κουζίνα
Επόμενο άρθροΚρέας με πατάτες κατσαρόλας με μυρωδικά