Στριφτάρια με γέμιση τυριού και μαγιονέζας

Υλικά

Φύλλα κρούστας για πίτα – 1 πακέτο
αυγά – 4 τεμ.
γιαούρτι – 1 φλιτζάνι (400 γρ.)
τυρί φέτα – 300 g 
σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – για επάλειψη

Περι μαγιονέζας
φρέσκο ​​αυγό – 1 τεμ.
λάδι – 200 ml
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
κιτρικό οξύ – 1 πρέζα (ή μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού)

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Βάζουμε όλα τα προϊόντα σε ένα βαθύ και στενό δοχείο, παίρνουμε ένα μπλέντερ και αρχίζουμε να χτυπάμε περιμένοντας πρώτα λίγα δευτερόλεπτα και μετά αρχίζουμε να κουνάμε το μπλέντερ πάνω κάτω. Σε λιγότερο από ένα λεπτό η μαγιονέζα είναι έτοιμη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 από τα αβγά και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ. Θρυμματίζουμε το τυρί και βάζουμε σε ένα μπολ 5 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι και σόδα, τα οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε όλα καλά με ένα κουτάλι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αερα ή στους 180 χωρίς.
Παίρνουμε τη μία κρούστα, αλείφουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με το μείγμα. Τυλίγουμε σε ένα σαλιγκάρι, αλλά όχι πολύ σφιχτό και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Έτσι προχωράμε με όλες τις κρούστες ή μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Στη συνέχεια χτυπάμε το υπόλοιπο αυγό με το υπόλοιπο γιαούρτι και ρίχνουμε με ένα κουτάλι τα στριφταρια(ειδικά εκεί που βλέπουμε στεγνά). Τέλος πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο, μπορείτε να το ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα.
Τα τρώμε ζεστά και κρύα – είναι σίγουρα νόστιμα και μαλακά!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπετζοφάι με ψητές πιπεριές, λιαστή ντομάτα και γίδινο λουκάνικο
Επόμενο άρθροΓλυκίσματα Μυτιλήνης….έτσι τα έλεγε η γιαγιά μου η Μυτιληνιά