Τάρτα με κρεμμύδια (κρεμμυδοπιτα)

Υπέροχη τώρα το φθινόπωρο 👌👏👌👏

Υλικά:

Ζύμη
250 αλεύρι γ.ο.χ
1/2 φακελάκι μαγιά
50 ml νερό χλιαρό
100 ml γάλα
1/4 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση:
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φετουλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
130 γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο η άλλο αλλαντικο
250 γρ. Κρέμα γάλακτος φυτική
2 αυγά
100 γρ. Τριμμένο κίτρινο τυρί
3-4 κ.σ τριμμένο ξηρό ανθότυρο (αναρη)
Μαύρο πιπέρι
Πάπρικα γλυκειά
Λιγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λιγο λάδι για τη φόρμα ( 26 cm. η ταψάκι μικρό) και λίγο αλεύρι για να την πασπαλίσουμε.

Πως θα την κάνουμε:

Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε ένα ζυμάρι. Το ζυμώνουμε 10′ λεπτά. Το τοποθετούμε μέσα σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σκεπάζουμε με διαφάνεια και μια πετσέτα.
Το βάζουμε στο φούρνο για 30′-40′ λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι να σωταριστουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αλλαντικά, τον άνηθο και συνεχίζουμε το σωταρισμα με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν μαραθουν τα κρεμμύδια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουνε να κρυώσει 2′-3′ λεπτά. Τώρα προσθέτουμε τα τυριά, τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Το ζυμαράκι έχει φουσκώσει. Το πλάθουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του ταψιού. Απλώνουμε στα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί μέχρι και τα πλαϊνά. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμύδια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180’C βαθμούς για 40′ λεπτά.
Αφήνουνε να κρυώσει και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου

Η Συνταγή είναι της Helena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροTσουρεκατα κουλούρια!!!!!!
Επόμενο άρθροΚέικ Τυριού με γλάσσο λεμονιού….τρώγεται στη στιγμή, και όποιος το δοκιμάσει ζητάει τη συνταγή.