Γλυκιά Πίτα με αλεύρι καρυδας
Υλικά για 10 άτομα
500 γρ φύλλα κρούστας ζαχαροπλαστικής
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1,5 φλιτζάνι γιαούρτι
200 γρ αλεύρι καρύδας
1 μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ζάχαρη βανίλια
1 Φλιτζανι = 200 ML
Προετοιμασία
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αλεύρι καρύδας με το μπέικιν πάουντερ.
Συνδυάστε τα όλα καλά.
Βάζετε ένα φύλλο κρουστας στην επιφάνεια εργασίας, σκεπάζετε με τη γέμιση περίπου τα 3/4 του φύλλου, σκεπάζετε με το άλλο μισό φύλλο μπορείτε να βάλετε ολόκληρο το φύλλο, ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα κομμάτια ή μπορείτε να τυλίγετε αμέσως
σε ρολό. Καλύψτε τη βάση με ένα άλλο φύλλο και στη συνέχεια τυλίξτε σε ρολό.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ένα μεγάλο ταψί αλειμμένο με λάδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε, καλύπτουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 C.
Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι από 4 φλιτζάνια νερό, 3 φλιτζάνια ζάχαρη και 2 βανίλια ζάχαρη. Βραζουμε για περιπου 5 λεπτα.
Ρίχνουμε τη ζεστή επικάλυψη πάνω από τη ζεστή πίτα.
H Συνταγή είναι από το coolinarikaby Podravka