Ταχινοπιτα στριφταρι με σοκολατα 🥮🥮

Υλικά

Ζυμη:
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ ζάχαρη
Ένα κ/ κι κανέλα
Μισό μαστίχα και μισό μαχλέπι
Ένα φακελάκι μαγιά
Ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
250 γρ γάλα αμυγδάλου χλιαρό
100 γρ βούτυρο spry λιωμένος

Γέμιση:
300 γρ ακατεργαστη ταχίνι
100 γρ βούτυρο spry λιωμένος
250 γρ καστανή ζαχαρη
50 γρ ζάχαρη
Ένα κ κανέλα
Μια βανίλια
Ψηλοκομμενη μαύρη κουβερτούρα
Επικάλυψη
40 γρ βούτυρο spry λιωμένο
50 γρ ταχίνι
30 γρ ζάχαρη άχνη
30 γρ μελι

Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζω το χλιαρό γάλα με λιγη ζαχαρη κσι μαγιά ανσκατευω να διαλυθεί η μαγιά κσι την αφήνω για 20 λεπτά. Σε άλλο μπολ βάζω όλα τα υλικα και ρίχνω την δυαλυμμενη μαγιά. Ζυμωνω καλά και την αφήνω να φουσκωσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα.

Για την γέμιση βάζω τα υλικα όλα kai τα ανακατεύω
Ανοίγω το φυλλο σε ένα ορθογώνιο σχήμα απλώνω τη γέμιση βαζω τη κοβερτουρα και κόβω λωρίδες πλάτος πέντε πόντους. Τυλίγω σε ρόλο την πρώτη λωρίδα τη βάζω στην επόμενη εννονωντας ολες μαζί να γίνει ένα μεγάλο ρόλο. Την βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και την πατώ να ανοίξει. Την σκεπάζω και την αφήνω για 40 λεπτά να φουσκωσει. Ψήνω στους για μια ώρα στους 200. Όπως είναι ζέστη ρίχνω την επικάλυψη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Καίτη Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΛαχανοκεφτέδες Νηστίσιμοι
Επόμενο άρθροΤούρτα κορμός κατσαρόλας