Κουλουράκια του Καφέ ή Τσάι

Υλικά 

1 φλιτζάνι αναλατο βούτυρο μαλακό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, καρύδια ή αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη για έλαση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Στρωστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Ανακατέψτε το βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατεψουν.
Προσθέστε αλεύρι και αλάτι και ανακατέψτε έως ότου γίνει η ζύμη . Ανακατέψτε τα καρύδια. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να μπορείτε να την επεξεργαστείτε εύκολα με τα χέρια σας.
Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη και τοποθετήστε το στο ταψί.


Ψήνουμε τα μπισκότα για 7-8 λεπτά έως ότου απο κάτω να είναι λίγο ελαφρώς καφέ. Αφαιρέστε από το φούρνο και κρυώστε τα για ένα λεπτό, μέχρι να πιάνονται. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζάχαρη άχνη και τυλίξτε κάθε μπισκότο στη ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθεί.
Τοποθετήστε σε ένα ράφι για να κρυώσει. (Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, ίσως θέλετε να τα τυλίξετε ξανά με ζάχαρη
άχνη.)
Μπορείτε να τα σερβίρετε

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορείτε να κάνετε τόσες πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής!
Παραλείψτε τα καρύδια και αντικαταστήστε τα μίνι τσιπ σοκολάτας
Παραλείψτε τα καρύδια και αντικαταστήστε τα κομμάτια ζαχαρωτών
Παραλείψτε τα καρύδια και κάντε τo απλά
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκό του Πασχαλινού Τραπεζιού (παλιά συνταγή της Γιαγιάς)
Επόμενο άρθροΕύκολα Πασχαλινά κουλουράκια