Τηγανίτες με μήλα με κεφίρ ή γιαούρτι

Επιλέξτε το πιο φρέσκο ​​κεφίρ ή άλλο προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση (το βουτυρόγαλα, το υγρό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα

Τα συστατικά

αυγά 2 τεμ.
κεφίρ ή γιαουρτι 250 ml (εγω τα εκαν με κεφιρ)
ζάχαρη 100 γρ
αλεύρι 1 ποτήρι
σκληρά μήλα 2
αλάτι 1 πρεζα
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλ
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε μέχρι να τηγανιστούν.
Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένας λεπτός λευκός αφρός.
Προσθέστε κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου στο μείγμα των αυγών.
Κοσκινίστε το αλεύρι στην υγρή βάση, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά πηχτή ζύμη. Αφήστε να σταθεί για 10-15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε άοσμο λάδι.

Ξεκινήστε να τηγανίζετε τις τηγανητές. Περνουμε το κουρκούτι με κουταλιές της σούπας και το ρίχνουμε στο τηγάνι για να κάνουμε βάση για τη γέμιση.
Στη συνέχεια απλώνουμε 2-3 φέτες μήλα στα «νησάκια» της ζύμης και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη στο ίδιο το μήλο για να γλυκάνει η γέμιση.
Προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με το γούστο σας.
Καλύπτουμε τη γέμιση με μια στρώση ζύμης, λίγο μικρότερη από την πρώτη, και αναποδογυρίζουμε τις τηγανητές με μια σπάτουλα. Κάντε τα πάντα άμεσα, ώστε το στρώμα που βάλατε πρώτα να μην καεί.

Σερβίρετε έτοιμες τηγανίτες με μαρμελαδα.
Αν δυσκολεύεστε να φτιάξετε τηγανητές με γέμιση μέσα, μπορείτε να ακολουθήσετε τον πιο εύκολο τρόπο και να ψιλοκοψετε κομμάτια μήλου απευθείας στη ζύμη.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με μύδια
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με μακαρόνια