Πιτάκια με ελιές και φέτα, με χουρμάδες και σοκολάτα

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι Φαρινα η για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι η μανταρίνι
2 κγ. μπέκιν παουτερ
1/2 κ.γ σόδα
λίγο αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη

Γέμιση με φέτα και ελιές:
Λίγο τριμμένο δυόσμο
200 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
300 γρ. Φέτα τριμμένη
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Γέμιση με χουρμάδες και chocolate chips:
8 Βασιλικούς χουρμάδες κομμένους
Chocolate chips

Πώς θα τα κάνουμε:

Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το λάδι, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλέυρι με το μπέικιν μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε τις ελιές, την τριμμένη φέτα και το δυόσμο.
Παίρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρογγυλά δισκάκι μέσα στην παλάμη μας. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από την γέμισή και το κλείνουμε σε πιτάκι στρογγυλό.

Ακουμπάμε πάνω σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος. Το ίδιο κάνουμε και με τη γέμιση με χουρμάδες, τοποθετούμε κομμένους χουρμάδες και 1-2 chocolates chips και κλείνουμε σε μπαλίτσα. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180’C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι, δεν υπάρχουν πιο τριφτα πιτάκια.
Μυστικά:
Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψετε τη φέτα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Helena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες χοιρινές φούρνου με κρεμμύδια και ντοματίνια
Επόμενο άρθροΣαλάτα με διάφορα βραστά χόρτα…αξίζει να τα φτιάξετε έτσι