Τηγανιτά Μήλα

Υλικά

1 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
200ml γάλα
1 κγ μπεικιν παουντερ
ζάχαρη για πασπαλισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικα)
1 αυγό
5-8 μήλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη

Σ ενα μπολ ρίχνουμε το αυγό , γάλα, βανίλια και χτυπάμε μ ένα συρμα καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε και μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε. Μέσα στο μείγμα ρίχνουμε τις φέτες μήλου και τις ανακατεύουμε να καλυφθούν εντελώς με το μείγμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα μήλα για να τηγανιστούν και το σκεπάζουμε το τηγάνι.
Μετά απο λίγα λεπτά ανοίγουμε και τα γυρνάμε. Βγάζουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

 

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΣκορδόψωμο
Επόμενο άρθροΜπισκότα  μήλου