Μπισκότα σιμιγδαλένια

Αυτά τα μπισκότα σιμιγδαλένια είναι απλά μαγικά:

  • Κριτσανιστά εξωτερικά, μαλακά και ζουμερά στο εσωτερικό.
  • Πλούσια γεύση από σιμιγδάλι και γιαουρτι.
  • Ελαφρώς γλυκά, με μια υπέροχη ισορροπία γεύσεων.
  • Ιδανικά για πρωινόδεκατιανό ή γλυκό.
  • Εύκολα στην παρασκευή τους, με απλά υλικά.

Μία μπουκιά αρκεί για να σας ξετρελάνουν!

Σας προτείνω:

  • Να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για μια πιο φρέσκια γεύση.
  • Να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα για μια πιο decadent εκδοχή.
  • Να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη πριν τα σερβίρετε.

Σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας μπισκότα!

Tip: Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.

Συστατικά:

αυγό – 1
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
ζάχαρη – 90 g
φυσικό γιαούρτι – 100 g
φυτικό λάδι – 70 ml
ζάχαρη βανίλιας – 20 g
μπεικιν παουντερ – 8 g
σιμιγδάλι – 350 g + 100 g

1 μπολ με ζαχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, αλάτι, ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλα με ένα συρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλα, μετα το λάδι, 10 gr βανίλια, μπεικιν, σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός να πάρουμε μία ζύμη ρίχνουμε και τα άλλα 10 gr ζαχαρη βανίλιας και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε απο το ψυγείο παίρνουμε ζύμη και πλάθουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε μέσα σε ένα μπολ με ζάχαρη και μετα τα τοποθετούμε σε ένα ταψί κουζίνα στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά

Ετοιμααααααααααα

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα και ξηρούς καρπούς…αρέσει σε όλους
Επόμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο της Ραλλούς