Τουλουμπακια

Υλικά Συνταγής

Σιρόπι
400γρ νερό
600γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Ζύμη
250γρ αλεύρι (εγώ έβαλα σκληρό
μπαίνει και γοχ)
250γρ νερό
1 τσιμπιά αλάτι
1 βανιλια καψουλα
50γρ βούτυρο
3 αυγά μεγάλα η 4 κανονικα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και το βράζουμε για 6 λεπτά. Αν θελετε πιο ιδιαιτερη γευση στο εξαλεπτο βαλτε ενα σφηνακι κονιακ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και το αλεύρι και τα υπολοιπα υλικα της ζυμης χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει η ζύμη και την βάζουμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα. Σιγά σιγά βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει την βάζουμε σε κορνε με 12αρα μύτη και σε τηγάνι με πολύ σπορέλαιο τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μας ενδιαφέρει να μείνουν όσο πιο πολύ ώρα γίνετε στο τηγάνι ώστε να ψηθεί το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Είμαστε έτοιμη τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ιουλία Τζηκα

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα Ροδόπης…με τυρί
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας