Σουδάκια με κρέμα

Τι θα χρειαστείς

Για τα σουδάκια 

¼ του φλιτζανιού νερό
½ του φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
½ κουταλάκι μπέικν πάουντερ

Για την κρέμα
1 ½ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την καραμελα:
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπας νερό
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
Για το Πασπάλισμα:
1 κούπα ξεφλουδισμένα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά συνδύασε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Άφησε να βράσει και ανακάτευε ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
Πρόσθεσε το αλεύρι ,  μπεικιν και ανακάτευε συνεχώς ζωηρά για 2-3 λεπτά. Απέσυρε το μείγμα από την φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τα αυγά ένα – ενα και ανακάτεψε γρήγορα.
Μετέφερε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την σακούλα ζαχαροπλαστικής(κορνέ) κόβουμε τα σουδάκια. Τοποθέτησε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια μείωσε την φωτιά στους 180 βαθμούς και μαγείρεψε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο τα σουδάκια και άφησε τα σε μια άκρη μέχρι να κρυώσουν. Προσοχή, κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν πρέπει να ανοίξουμε το φούρνο. Όταν φουσκώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για να στεγνώσουν.

Για την κρέμα σαντιγί
Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να αρχίζει να σφίγγει. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και την βανίλια και συνέχισε το χτύπημα με το μίξερ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βράζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσοχή να μην κάψουμε την καραμέλα και να μην καούμε!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Με τη μύτη ενός μαχαιριού τρυπάμε τα σου ή τα κόβουμε στην μέση και τα γεμίζουμε με κρέμα που έχουμε βάλει στο κορνέ. Με προσοχή, βουτάμε τη μία πλευρά στη ζεστή καραμέλα και τα πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και καλή απόλαυση!

Σουδάκια με κρέμα

Προηγούμενο άρθροΈνα υπέροχο πιάτο μελιτζάνας παρμεζάνα.
Επόμενο άρθροΣκορδοστούμπι – Μοσχάρι με σκόρδο και ελιές