Ελαφριά Τούρτα Αμυγδάλου 

Όταν σκέφτεστε την τούρτα γενεθλίων, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι πιθανότατα η Τούρτα Αμυγδάλου.

Εκτέλεση

Κρέμα πατισερί
100γρ. ζάχαρη,
50γρ κορν φλάουρ,
αλάτι,
500ml κρύο γάλα ( με λίγα λιπαρά)
1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
1 βανιλίνη
100γρ φιλέ αμυγδάλου

Για την σαντιγι
1/2 κουτάκι ( το μεταλλικό) Μόρφατ
γάλα και λίγη άχνη

Για την μουσκεμα
γάλα – light
λικέρ Amaretto/ Disaronno
1 πακετο σαβαγιάρ,

Για απο πάνω
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 βανιλίνες

Εκτέλεση

Για την εύκολη κρέμα πατισερί, έριξα σ ένα κατσαρολάκι ζάχαρη, κορν φλάουρ, ελάχιστο αλάτι, 500ml κρύο γάλα
( με λίγα λιπαρά) και σιγοέβρασα ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει.
Αφαιρεσα απ το μάτι και πρόσθεσα το βούτυρο και την βανιλίνη. Σκέπασα να εφάπτεται καλά η μεμβράνη κι έβαλα
στο ψυγείο. Καβουρντισα ελάχιστα σε αντικολλητικο το φιλέ αμυγδάλου να ενταθεί το άρωμα .
Για την σαντιγι: Χτύπησα μισό κουτάκι Μόρφατ – κρύα- με ελάχιστο γάλα και λίγη άχνη.

Ξαναχτυπησα λίγο την κρέμα που κρύωσε να αφρατεψει κι ενσωματωσα την σαντιγί απαλά με μια μαρίζ.

Για το μουσκεμα
Έβαλα σε ένα μπολ γάλα- light- και πρόσθεσα λικέρ Amaretto/ Disaronno, που μοσχοβολάει αμύγδαλο.
Βουτούσα μπισκότα σαβαγιάρ, εστρωνα και από πάνω τη μισή κρέμα. Επανέλαβα και τελείωσα με τρίτη στρώση σαβαγιαρ.

Χτύπησα μια μικρή κρέμα γάλακτος με άχνη και 2 βανιλίνες και κάλυψα όλη την τούρτα.
Τέλος, άφθονο φιλέ αμυγδάλου και κερασακια.

Η Συνταγή είναι της Πόπη Μητραλέλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα με κρέμα και μπισκότο χωρίς ψήσιμο

Συστατικά:

1 λίτρο γάλα
4 σακουλάκια πουτίγκα βανίλιας γιωτης
7 κουταλιές ζάχαρη
200 γρ μπισκότα
200 γρ σοκολάτα
100 ml κρέμα γαλακτος

Παρασκευή:

Προσθέστε την πουτίγκα και τη ζάχαρη στο γάλα και στη συνέχεια μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη, μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα στο ένα και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν όλα. Στρώνουμε τα μπισκότα στη φόρμα, μετά ρίχνουμε τη μαύρη γέμιση και την ισιωνουμε, μετά τακτοποιούμε τα υπόλοιπα μπισκότα, μετά τη λευκή γέμιση και την ισιωνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη βρασμένη κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε στο κέικ.

Καλή απόλαυση

Πηγη:stvarukusa.mondo.rs

Προηγούμενο άρθροΗ Ωραιότερη Σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΟι καλύτερες και πιο γευστικές Πατάτες Φούρνου