Σκεπαστή Πάστα Φλώρα

Yλικά

120 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
120 ml. λάδι
350 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκχυλισμα βανίλιας
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα η κεράσι
40 γρ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε και την βανίλια 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ.


Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφαιρούμε τη ζύμη απ το μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά απαλά μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας.


Την κόβουμε σε 2 μέρη το ένα να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Τα βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και τ αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία ώρα.


Παίρνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης το ανοίγουμε με τον πλάστη και το τοποθετούμε στη φόρμα μας (τσέρκι)24 εκ. Φροντίζουμε να κάνουμε τοίχωμα γύρω γύρω στη φόρμα.


Αλέθουμε λίγο με το ραβδο μπλέντερ την μαρμελάδα στην οποία έχουμε προσθέσει το κορν φλάουερ και την ρίχνουμε στη φόρμα.


Το άλλο κομμάτι ζύμης το τρίβουμε με τον τρίφτη πάνω απ τη μαρμελάδα και το απλώνουμε να πάει παντού.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 45-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Οι λάτρεις της μαρμελάδας θα το λατρέψουν!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Σφολιάτα με καραμελωμένο κρεμμύδι…πανεύκολη και γευστικότατη
Επόμενο άρθροΚεφτέδες Μπακαλιάρου