Τούρτα Αμυγδάλου

Υλικα

4 αυγα
1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 φλυτζανι τσαγιου αλευρι
1 κγ μπαικιν παουντερ
ελαχιστο αλατι
2 βανιλιες
5 κσ μαργαρινη
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγη 300 γρ.
1 κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
αμύγδαλο φίλε και κερασάκια για γαρνιτουρα

Σιροπι
1/2 φλιτζανι νερο
1/2 φλυτζάνι ζαχαρη
3 κσ λικερ αμαρέτο

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα και προσθετουμε την μιση ζαχαρη . Σε ενα αλλο μπολ χτυπαμε τα κροκαδια πολυ καλα μεχρι να ασπρισουν, με την αλλη μιση ζαχαρη και την βανιλια. Τα προσθετουμε στην μαρεγκα και ανακατευουμε πολυ ελαφρα να μη μας ξεφουσκωσει η μαρεγκα. Κοσκινιζουμε πανω απο το μιγμα των αυγων, το αλευρι, το μπαικιν παουντερ και το αλατι. Το ανακατευουμε ελαφρα. Προσθετουμε και τη μαργαρινη λιωμενη. Βουτυρωνουμε ενα ταψακι και αδειαζουμε το μιγμα.

Το ψηνουμε στους 180c μιση ωρα περιπου μεχρι να ροδισει ελαφρα. Στη συνεχεια φτιαχνουμε το σιροπι. Βαζουμε το νερο και την ζαχαρη να βρασουν 5 λεπτα απο την αρχη του βρασμου. Μολις το σβησουμε προσθετουμε το αλκοολ. Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει καλα και το κόβουμε στη μέση. Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Βάζουμε σε μια πιατέλα το μισό παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι αφού το έχουμε σιροπιάσει και αυτό.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγη. Την βάζουμε σε ένα κορνε και γαρνιρουμε την τούρτα μας σε όλη την επιφάνια της. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φίλε και κερασάκια .. Αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο 2 ώρες περίπου και σερβιρουμε..!!

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι σβησμένο με λευκό κρασί…είναι ένα υπέροχο κλασικό.
Επόμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με φύλλο