Τούρτα Σοκολάτας (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)

Συστατικά:

• 4 αυγά
• 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (τσαγιού)
• 2 1/4 φλιτζάνια (τσαγιού) γάλα
• 2 1/2 φλιτζάνια (τσαγιού) αλεύρι
• 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
• 1 κουταλιά της σούπας (σούπα) μπέικιν πάουντερ
• 4 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε σκόνη
• 1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος
• 1 1/4 φλιτζάνι γάλα (τσαγιού)
• 100 γραμμάρια τριμμένης καρύδας
• 1 βάζο Nutella
• ξεσματα σοκολάτας για διακόσμηση

Μέθοδος προετοιμασίας:

1. Προετοιμάστε τη ζύμη στο μίξερ, κτυπήστε το ασπράδι αυγού, προσθέστε τους κρόκους ένα κάθε φορά και συνεχίστε να χτυπάτε.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι (τσαγιού) γάλα, αλεύρι και 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη. Ανακατέψτε το μπεικιν.
3. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και ένα από αυτά, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας (σούπα) σκόνης σοκολάτας.

4. Σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών, λαδωμένα και αλευρωμένα εναλλάξ, βάζουμε λευκά μέρη της ζύμης και τη ζύμη σοκολάτας με ένα πιρούνι και ανακατευουμε.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 40 λεπτά ή μέχρι να κολλήσει μια οδοντογλυφίδα, αφήστε το παντεσπανι να στεγνώσει.
6. Προετοιμάστε τη γέμιση σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε το ζαχαρούχο γάλα, 1 φλιτζάνι (τσαγιού) γάλα, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και την τριμμένη καρύδα. Ανάψτε στη φωτιά  μέχρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει από το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφήστε να κρυώσει.
7. Τοποθετήστε το κέικ, κόψτε το στη μέση, βρέξτε με ένα μείγμα 1/4 φλιτζανιού (τσαγιού) γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας (σούπα) σοκολάτας σε σκόνη.
8. Απλώστε την κρέμα.
9. Αλειψτε με Nutella και γαρνίρετε με ξέσματα γάλακτος και λευκής σοκολάτας.
Από πάνω, αντί για Nutella μπορειτε να βάλετε μια ganache

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες με ανθότυρο και λεμόνι (Κριτική Γεύση)
Επόμενο άρθροΣπιτικό τραγανό ψωμί-γρήγορο-εύκολο-μυρίζει ολόκληρο το σπίτι