Τούρτα κορμός

H Τούρτα κορμός είναι ένα αγαπημένο γλυκάκι και ναι κανένα παιδί, ούτε γονιός μπορεί να αντισταθεί. Ο κορμός είναι ένα νοσταλγικό γλυκό και όλοι το έχουμε συνδυάσει με τα παιδικά μας χρόνια.

Yλικά Κορμού

2 πακέτα πτι Μπερ Παπαδοπούλου μπισκότα,
250 γρ βιταμ,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
60 γρ κακάο,
30 ml κόνιακ,
200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,
200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό!!!!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε! Ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια!
Τέλος βουτώντας δευτερόλεπτα τα μπισκότα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μίγμα!
Τα ζυμωνουμε να ενσωματωθούν όλα μαζί και στην συνέχεια βάζουμε διάφανη μεμβράνη σε τσερκι(26ν) ρίχνουμε το μίγμα
το πατάμε καλά το κλείνουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο(κατάψυξη) για 1 ώρα!

Γλάσσο:
Βάζουμε σε Μπεν Μαρί 150 γρ κουβερτουρα σπασμένη με 70 ml γάλα εβαπορε αδιάλυτο και ανακατεύουμε !!
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βουτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία!
Η 125 γρ κρέμα γάλακτος με 125 γρ κουβερτουρα με 1 κ.σ βούτυρο!
Βγάζουμε το κορμο από το ψυγείο,το βγάζουμε από την μεμβράνη τον βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και ρίχνουμε πάνω το ΓΛΑΣΣΟ!!!

Για διακόσμηση βάζουμε γυρω-γυρω ψιλοκομμένο φίλε αμυγδάλου καλή επιτυχία!!

ΠΗΓΗTonia Dionisiou
Προηγούμενο άρθροΕκμέκ κανταΐφι
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με σάλτσα ντομάτας